Voorbeelden van mensen die bij mij geweest zijn

De namen zijn om privacyredenen gefingeerd.

Vanessa, 38 jaar en leerkracht,  heeft een relatie met een getrouwde man. Ze is al vele malen teleurgesteld en gekwetst. Toch is ze niet in staat de relatie te beëindigen hoewel ze rationeel wel weet dat deze man niet goed voor haar is.

Sophie is 27 jaar en afgestudeerd als psychologe. Ze merkt dat ze tijdens het werk erg onzeker is. Met name wanneer ze beoordeeld wordt, is ze erg nerveus, wordt rood en komt niet uit haar woorden.  Ook privé heeft ze hier wel eens last van, met name tijdens feestjes of andere gelegenheden waar veel mensen zijn.

Karin en Peter zijn 20 jaar getrouwd en begin 50. Ze werken allebei en hebben 2 opgroeiende kinderen. De laatste jaren leven ze steeds meer langs elkaar, doen nog maar weinig samen en vrijen zelden. Karin heeft gezegd te willen scheiden en Peter is hier erg van geschrokken. Voor de kinderen willen ze hun relatie toch een kans geven door in therapie te gaan.

Eric, 49 jaar en kunstenaar. Voelt zich somber, eenzaam, slaapt slecht, is lusteloos en heeft weinig energie. Hij is gescheiden, zijn vader en een goede vriend zijn recent overleden en zijn werk loopt niet zoals hij dat zou willen.

Debby, 30 jaar, werkt als secretaresse, heeft sinds ruim een jaar een vriend. Vertrouwen in andere mensen heeft ze niet snel, ze is schrikachtig en heeft moeite met de intimiteit binnen de relatie. Ze is in haar jeugd misbruikt door een oom en e.e.a. komt de laatste tijd steeds meer naar boven middels beelden en nachtmerries.

Fatima, 42 jaar, getrouwd en werkzaam in de zorg, is altijd al erg perfectionistisch geweest. De laatste tijd is e.e.a. echter uit de hand gelopen:  zo controleert ze dagelijks of alle stekkers wel uit het stopcontact zijn, of de knoppen van apparaten uit zijn (gasfornuis, koffiezetapparaat, televisie enz.) en moet ze van zichzelf handelingen, zoals de deur dichtdoen,  4 x herhalen.

Marco, 32 jaar en single, werkzaam bij een bouwbedrijf, raakt in de ziektewet. De huisarts heeft gezegd dat hij een burn-out heeft. Hij is oververmoeid, slaapt slecht, maakt snel ruzie en piekert veel. Hij is erg perfectionistisch, kan geen nee zeggen en neemt te veel hooi op zijn vork. Ook ergert hij zich aan collega’s die niet zo hard werken als hijzelf.

Thomas van 41 jaar, manager bij een groot bedrijf heeft een nieuwe vriendin. Na een jaar merkt hij dat hij tegen dezelfde problemen aanloopt als voorheen: in het begin is het nieuw en spannend, maar na verloop van tijd verliest hij zijn interesse en gaat dan om zich heen kijken. Vreemdgaan is dan ook vaker wel dan niet gebeurd en meer dan eens houdt hij er meerdere relaties tegelijkertijd op na. Hij heeft de wens om te veranderen en een stabiele relatie aan te gaan en de vrouw die hij nu ontmoet heeft vindt hij meer dan de moeite waard.

Eva, 51 jaar, getrouwd en 2 kinderen, krijgt plotseling op de snelweg last van hyperventilatie. Voor haar werk in het familiebedrijf rijdt ze regelmatig door heel Nederland, maar nu durft ze niet meer de weg op omdat ze bang is opnieuw een paniekaanval te krijgen.

Manon, 36 jaar heeft problemen op verschillende gebieden: het lukt haar niet een relatie op te bouwen, ze heeft verschillende banen achter de rug, heeft een slechte band met haar ouders. Ze is impulsief, kan niet goed tegen kritiek en is snel boos.

Sander 22 jaar, doet een HBO opleiding journalistiek. Hij loopt vast in zijn studie omdat het hem niet lukt te plannen en te organiseren. Hij is chaotisch, vergeet afspraken en daardoor is hij nu erg achter op schema en overziet het niet meer.

 

Comments are closed.

Wil je weten of psychotherapie wat voor jou is?

Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je besluit niet verder te gaan met de behandeling, breng ik niets in rekening. Er gaat dan dus ook niets van je eigen risico af.