Vergoeding en andere praktische zaken

Ik biedt behandelingen aan in de gespecialiseerde GGZ Met vrijwel alle zorgverzekeraars heb ik een contract:

Zilveren Kruis, Multizorg, DSW, VGZ, CZ, Menzis en De Friesland

De behandelingen vallen onder je basisverzekering. Ik declareer zelf bij je verzekeraar die (een gedeelte van ) het NZA tarief uitkeert. De overheid heeft voor 2016 het eigen risico voor de zorgverzekering verhoogd tot 385 per jaar.

Voor cliënten die de vergoeding via hun werkgever krijgen, of die de behandeling zelf betalen, moet uitgegaan worden van een tarief van 125 euro per consult van 45 minuten face to face contact en 15 minuten indirecte tijd.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig, waarop aangegeven staat dat de doorverwijzing om gespecialiseerde GGZ. Ook moet de huisarts er een (vermoeden van) een DSM- stoornis in zetten.

Aanmelden

Je kunt je telefonisch of via e-mail (info@anita-eleveld.nl) aanmelden. Wanneer ik niet telefonisch bereikbaar ben, kun je de voicemail inspreken. Ik bel je dan zo snel mogelijk terug.

Afspraak annuleren
Als je niet op de afspraak verschijnt, of niet op tijd (korter dan 24 uur voor de afspraak) afzegt, dan moet je zelf betalen. Dit kost 50 euro. De zorgverzekeraar vergoedt geen z.g. no-shows.

Beroepsgeheim
Iedere geregistreerde psychotherapeut heeft beroepsgeheim. Je gegevens vallen onder de privacywet en ik zal dan ook nooit inhoudelijke informatie over de behandeling aan derden verstrekken zonder schriftelijke toestemming.

Klachten
Als je een klacht hebt over de behandeling of over mij, dan is het het prettigst als je dit met mij kunt bespreken. Als je dit moeilijk vindt, of als je het gevoel hebt dat een persoonlijk gesprek het probleem niet opgelost heeft, dan kun je een officiële klacht indienen bij de klachtencommissie.

 

Comments are closed.

Wil je weten of psychotherapie wat voor jou is?

Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je besluit niet verder te gaan met de behandeling, breng ik niets in rekening. Er gaat dan dus ook niets van je eigen risico af.