Via de mail kan je je aanmelden. Als ik geen wachtlijst heb en je hebt de juiste verwijzing van je huisarts voor de Gespecialiseerde GGZ, dan zal ik je uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek probeer ik in te schatten of je bij mij op de juiste plek bent en voor beiden is het natuurlijk ook belangrijk dat de noodzakelijke klik er is om samen een traject aan te gaan.

De intake bestaat uit 2 a 3 gesprekken waar ik stilsta bij je klachten en hoe deze je leven be├»nvloeden en ga ik uitvoerig in op bijzonderheden uit je levensloop. Aan het eind van de intake zal ik mijn visie op jouw problematiek met je delen, een diagnose stellen en een voorstel voor een behandelplan doen. Een behandelplan bestaat uit de thema’s, doelen en methode van de therapie.

Psychotherapie is meestal langdurend, denk hierbij aan tussen de 1 en 2 jaar, maar soms ook langer.

Indien noodzakelijk zal ik technieken gebruiken zoals Schematherapie, EMDR, Mindfulness, imaginatie of Cognitieve technieken om je bij je proces te helpen.

Het kan gebeuren, dat ik vind dat jouw klachten beter of specifieker geholpen kunnen worden door een andere zorgaanbieder. In dat geval zal ik je, natuurlijk in overleg, terugverwijzen naar je huisarts om een andere behandelvorm te zoeken.

 

Comments are closed.